Egyszerű, de nagyszerű citrom torta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 12 dkg margarin
- 25 dkg detki stop háztartási keksz ( cukormentes)
- pici méz
A krémhez:
- 15 dkg xilit/eritrit ledarálva (porcukor állagúra)
- 2,5 dl cukormentes habtejszín
- 50 dkg zsírszegény túró
- 20 g zselatinfix
- 3 citrom ( vagy lime) leve
- 3 citrom ( vagy lime) reszelt héja
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, majd a megolvasztott margarint hozzá adjuk, plusz egy pici mézet, és ezt összekeverjük. Kerek kapcsos oldalú sütőforma aljába egyenletesen eloszlatjuk a kekszmasszát. Majd hűtőbe tesszük kb. fél órára. Addig elkészítjük a krémet. A túrót összekeverjük a xilit felével, és a citromhéjjal. A citromokat kifacsarjuk, és az így nyert citromlébe beletesszük a zselatint. Ezt kis lángon felolvasztjuk, de ne forrjon fel! A tejszínt kemény habbá verjük, és a maradék cukorral együtt a túrókrémhez keverjük. Utána beleöntjük a citromleves zselatint is, és jó alaposan összekeverjük. Ha ez megvan, kivesszük a hűtőből a formát, és ezt a túrókrémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszmassza tetején. Egy éjszakára a hűtőbe pihentetjük. Másnap tálalás előtt citromkarikákkal díszíthetjük a tetejét.
Tipp: Jön a nyár, kiváló, gyors desszert ez a grillpartikra. :)